ΣΧΟΛΙΑ

"Φόρμες Βάσεων Δεδομένων"
Παρακαλώ καταθέστε τις έως και σήμερα γνώσεις σας για τις Φόρμες των Βάσεων Δεδομένων
.

6 σχόλια:

  1. ΕΛΕΝΗ ΜΩΥΣΙΑΔΟΥ

    Φόρμες
    Οι φόρμες ορισμένες φορές αναφέρονται ως "οθόνες καταχώρησης δεδομένων". Είναι το περιβάλλον που χρησιμοποιείτε για να εργαστείτε με τα δεδομένα σας, και συχνά περιέχουν κουμπιά εντολών που εκτελούν διάφορες εντολές. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια βάση δεδομένων χωρίς να χρησιμοποιήσετε φόρμες, απλά μέσω της επεξεργασίας των δεδομένων σας στα φύλλα δεδομένων του πίνακα. Ωστόσο, οι περισσότεροι χρήστες βάσεων δεδομένων προτιμούν να χρησιμοποιούν τις φόρμες για να προβάλλουν, να καταχωρήσουν και να επεξεργαστούν δεδομένα στους πίνακες.
    Οι φόρμες παρέχουν μια εύχρηστη μορφή για την εργασία με δεδομένα, και μπορείτε επίσης να προσθέσετε σε αυτές λειτουργικά στοιχεία, όπως κουμπιά εντολών. Μπορείτε να προγραμματίσετε τα κουμπιά ώστε να προσδιορίζουν τα δεδομένα που θα εμφανίζονται στη φόρμα, να ανοίγουν άλλες φόρμες ή εκθέσεις ή να εκτελούν διάφορες άλλες εργασίες. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε μια φόρμα με όνομα "Φόρμα πελάτη" την οποία χρησιμοποιείτε για να εργάζεστε με τα δεδομένα των πελατών. Η φόρμα πελάτη μπορεί να συνοδεύεται από ένα κουμπί το οποίο να ανοίγει μια φόρμα παραγγελίας όπου μπορείτε να προσθέσετε μια νέα παραγγελία για το συγκεκριμένο πελάτη.
    Οι φόρμες σας επιτρέπουν επίσης να ελέγχετε τον τρόπο με τον οποίο άλλοι χρήστες αλληλεπιδρούν με τα δεδομένα στη βάση δεδομένων. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια φόρμα που να εμφανίζει μόνο ορισμένα πεδία και να επιτρέπει την εκτέλεση μόνο ορισμένων λειτουργιών. Εξασφαλίζεται με αυτόν τον τρόπο η προστασία των δεδομένων και η σωστή καταχώρησή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ
    Μια φόρμα είναι ένας τύπος αντικειμένου βάσης δεδομένων, ο οποίος χρησιμοποιείται κυρίως για την εισαγωγή ή την εμφάνιση δεδομένων σε μια βάση δεδομένων. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια φόρμα ως πίνακα επιλογών, ο οποίος θα ανοίγει άλλες φόρμες και εκθέσεις στη βάση δεδομένων, ή ως ένα προσαρμοσμένο πλαίσιο διαλόγου, το οποίο θα δέχεται καταχωρήσεις χρηστών και θα εκτελεί μια ενέργεια με βάση αυτές τις καταχωρήσεις.
    1 Φόρμα καταχώρησης δεδομένων

    2 Φόρμα πίνακα επιλογών

    3 Προσαρμοσμένο παράθυρο διαλόγου

    Οι περισσότερες φόρμες είναι δεσμευμένες σε έναν ή περισσότερους πίνακες και ερωτήματα (ερώτημα: Μια ερώτηση σχετικά με τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στους πίνακές σας ή μια αίτηση για εκτέλεση κάποιας ενέργειας στα δεδομένα. Ένα ερώτημα μπορεί να συγκεντρώσει δεδομένα από πολλούς πίνακες ώστε να λειτουργήσει ως προέλευση δεδομένων για μια φόρμα, έκθεση ή σελίδα πρόσβασης δεδομένων.) στη βάση δεδομένων. Η προέλευση εγγραφών (προέλευση εγγραφών: Η υποκείμενη προέλευση δεδομένων για μια φόρμα, έκθεση ή σελίδα πρόσβασης δεδομένων. Σε μια βάση δεδομένων της Access μπορεί να είναι πίνακας, ερώτημα ή πρόταση SQL. Σε ένα έργο της Access μπορεί να είναι πίνακας, προβολή, πρόταση SQL ή αποθηκευμένη διαδικασία.) της φόρμας αναφέρεται στα πεδία στους πίνακες και τα ερωτήματα βάσης. Μια φόρμα δεν χρειάζεται να περιέχει όλα τα πεδία των πινάκων ή των ερωτημάτων, στους οποίους βασίζεται.

    1 Φόρμα καταχώρησης δεδομένων

    2 Φόρμα πίνακα επιλογών

    3 Προσαρμοσμένο παράθυρο διαλόγο


    Μια δεσμευμένη φόρμα αποθηκεύει ή ανακτά δεδομένα από τη δική της προέλευση εγγραφών βάσης. Άλλες πληροφορίες στη φόρμα, όπως τίτλος, ημερομηνία και αρίθμηση σελίδων είναι αποθηκευμένες στη σχεδίαση της φόρμας.
    Στοιχεία γραφήματος, όπως γραμμές και ορθογώνια, είναι αποθηκευμένα στη σχεδίαση της φόρμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συνεχεια...
    ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ

    Στοιχεία γραφήματος, όπως γραμμές και ορθογώνια, είναι αποθηκευμένα στη σχεδίαση της φόρμας.
    Τα δεδομένα προέρχονται από τα πεδία στην προέλευση εγγραφών βάσης.
    Ένας υπολογισμός είναι αποτέλεσμα μιας έκφρασης, η οποία είναι αποθηκευμένη στη σχεδίαση της φόρμας.
    Το περιγραφικό κείμενο είναι αποθηκευμένο στη σχεδίαση της φόρμας.
    Για τη δημιουργία της σύνδεσης μεταξύ μιας φόρμας και την προέλευσης δεδομένων της χρησιμοποιείτε γραφικά αντικείμενα, τα οποία ονομάζονται στοιχεία ελέγχου (στοιχείο ελέγχου: Το γραφικό αντικείμενο περιβάλλοντος εργασίας χρήστη, όπως ένα πλαίσιο κειμένου, πλαίσιο ελέγχου, γραμμή κύλισης ή κουμπί εντολής, που επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν το πρόγραμμα. Χρησιμοποιείτε τα στοιχεία ελέγχου για την εμφάνιση δεδομένων ή επιλογών, για την εκτέλεση μιας ενέργειας ή για να καταστήσετε ευκολότερη την ανάγνωση του περιβάλλοντος εργασίας χρήστη.). Ο πιο κοινός τύπος στοιχείου ελέγχου, το οποίο χρησιμοποιείται για την εμφάνιση και την καταχώρηση δεδομένων, είναι το πλαίσιο κειμένου.
    Για τη δημιουργία της σύνδεσης μεταξύ μιας φόρμας και την προέλευσης δεδομένων της χρησιμοποιείτε γραφικά αντικείμενα, τα οποία ονομάζονται στοιχεία ελέγχου (στοιχείο ελέγχου: Το γραφικό αντικείμενο περιβάλλοντος εργασίας χρήστη, όπως ένα πλαίσιο κειμένου, πλαίσιο ελέγχου, γραμμή κύλισης ή κουμπί εντολής, που επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν το πρόγραμμα. Χρησιμοποιείτε τα στοιχεία ελέγχου για την εμφάνιση δεδομένων ή επιλογών, για την εκτέλεση μιας ενέργειας ή για να καταστήσετε ευκολότερη την ανάγνωση του περιβάλλοντος εργασίας χρήστη.). Ο πιο κοινός τύπος στοιχείου ελέγχου, το οποίο χρησιμοποιείται για την εμφάνιση και την καταχώρηση δεδομένων, είναι το πλαίσιο κειμένου.
    Δημιουργία φόρμας
    Μπορείτε να δημιουργήσετε μια φόρμα γρήγορα, χρησιμοποιώντας την εντολή "Αυτόματη Φόρμα" ή έναν οδηγό. Η Αυτόματη Φόρμα δημιουργεί μια φόρμα που εμφανίζει όλα τα πεδία και τις εγγραφές του πίνακα ή του ερωτήματος (ερώτημα: Μια ερώτηση σχετικά με τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στους πίνακές σας ή μια αίτηση για εκτέλεση κάποιας ενέργειας στα δεδομένα. Ένα ερώτημα μπορεί να συγκεντρώσει δεδομένα από πολλούς πίνακες ώστε να λειτουργήσει ως προέλευση δεδομένων για μια φόρμα, έκθεση ή σελίδα πρόσβασης δεδομένων.) βάσης. Ένας οδηγός σάς υποβάλει ερωτήσεις και δημιουργεί μια φόρμα με βάση τις απαντήσεις σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσαρμόσετε τη φόρμα με τον τρόπο που θέλετε σε Προβολή σχεδίασης (προβολή σχεδίασης: Το παράθυρο που δείχνει τη σχεδίαση αυτών των αντικειμένων βάσης δεδομένων: πίνακες, ερωτήματα, φόρμες, εκθέσεις, μακροεντολές και σελίδες πρόσβασης δεδομένων. Στην προβολή σχεδίασης μπορείτε να δημιουργήσετε νέα αντικείμενα βάσης δεδομένων και να τροποποιήσετε τη σχεδίαση αυτών που υπάρχουν ήδη.).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ-
    ΦΟΡΜΕΣ













    ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
    ΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

    ΛΑΡΙΣΑ 2010
    Η εισαγωγή δεδομένων μπορεί να γίνει απ ευθείας σε ένα πίνακα. Όμως αποφεύγουμε αυτό τον τρόπο στις περισσότερες περιπτώσεις και χρησιμοποιούμε φόρμες για καταχώρηση, τροποποίηση ή ανάγνωση δεδομένων τα οποία μπορούν να προέρχονται από ένα ή και περισσότερους πίνακες. Έτσι οι φόρμες εμφανίζουν δεδομένα πινάκων σε μια ελκυστική και εύχρηστη μορφή. Μια φόρμα μπορεί εύκολα να δημιουργηθεί με τη χρήση του οδηγού φορμών μέσω ενός απλού διαλόγου:
    • Επιλέγουμε τον πίνακα στον οποίο απευθύνεται η φόρμα
    • Επιλέγουμε την διάταξη της φόρμας
    • Επιλέγουμε το στυλ της φόρμας
    • Επιλέγουμε το όνομα της φόρμας.

    Όταν ανοίξουμε μια φόρμα και εμφανιστούν τα περιεχόμενα της στην οθόνη έχουμε τη δυνατότητα να την εξετάσουμε και να κάνουμε αλλαγές. Μπορούμε να μετακινήσουμε τις εγγραφές της φόρμας για να εξετάσουμε και να επεξεργαστούμε πληροφορίες για να διορθώσουμε κάποιο λάθος ή να ενημερώσουμε δεδομένα.
    Όταν τροποποιήσουμε τα δεδομένα σε μια φόρμα, η Access τροποποιεί και τα δεδομένα στον πίνακα που χρησιμοποιήσαμε για τη δημιουργία της φόρμας.

    Τέλος, μπορούμε να διαγράψουμε μια εγγραφή που εμφανίζεται σε μια φόρμα για να καταργήσουμε μόνιμα πληροφορίες που δεν χρειαζόμαστε πλέον. Για παράδειγμα, ίσως να θέλουμε να διαγράψουμε πληροφορίες για έναν πελάτη ο οποίος δεν παραγγέλλει πλέον προϊόντα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

    ΤΣΙΡΟΥ ΜΑΡΙΑ


    Εκθέσεις

    Οι εκθέσεις χρησιμοποιούνται για τη σύνοψη και την παρουσίαση των δεδομένων στους πίνακες. Μια έκθεση συνήθως απαντά σε μια συγκεκριμένη ερώτηση, όπως "Πόσα χρήματα λάβαμε από κάθε πελάτη φέτος;" ή "Σε ποιες πόλεις βρίσκονται οι πελάτες μας;" Κάθε έκθεση μπορεί να μορφοποιηθεί ώστε να παρουσιάζει τις πληροφορίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε ότι αφορά την ανάγνωσή τους.
    Μπορούμε να εκτελέσουμε μια έκθεση ανά πάσα στιγμή, ενέργεια που έχει πάντα ως αποτέλεσμα την απεικόνιση των τρεχόντων δεδομένων στη βάση δεδομένων. Οι εκθέσεις μορφοποιούνται συνήθως για εκτύπωση, αλλά η προβολή τους είναι επίσης δυνατή στην οθόνη, και μπορούμε ακόμα να κάνουμε εξαγωγή των εκθέσεων σε κάποιο άλλο πρόγραμμα, ή να τις αποστείλουμε ως μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

    H φόρμα είναι ένας τύπος αντικειμένου βάσης δεδομένων, ο οποίος χρησιμοποιείται κυρίως για την εισαγωγή ή την εμφάνιση δεδομένων σε μια βάση δεδομένων. Οι φόρμες ορισμένες φορές αναφέρονται ως "οθόνες καταχώρησης δεδομένων". Είναι το περιβάλλον που χρησιμοποιείτε για να εργαστείτε με τα δεδομένα σας, και συχνά περιέχουν κουμπιά εντολών που εκτελούν διάφορες εντολές. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια βάση δεδομένων χωρίς να χρησιμοποιήσετε φόρμες, απλά μέσω της επεξεργασίας των δεδομένων σας στα φύλλα δεδομένων του πίνακα. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια φόρμα γρήγορα, χρησιμοποιώντας την εντολή "Αυτόματη Φόρμα" ή έναν οδηγό. Οι φόρμες σας επιτρέπουν να ελέγχετε τον τρόπο με τον οποίο άλλοι χρήστες αλληλεπιδρούν με τα δεδομένα στη βάση δεδομένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή